Producten en diensten

Wat kies je NU: een traditionele of moderne ICT omgeving?

Wat kies je NU: een traditionele of moderne ICT omgeving?

Wat kies je NU: een traditionele of moderne ICT omgeving?

Veel bedrijven hebben nog een traditionele ICT omgeving. Dat betekent onder andere een eigen serverpark, hard- en software waar je op af moet schrijven, relatief hoge kosten voor beheer en een hoop gedoe om veilig te kunnen blijven werken en informatie ook op afstand beschikbaar te houden. Is dat ‘zelf doen’ dan wel de juiste beslissing als je kijkt naar de huidige actualiteit?

Over actualiteit gesproken…

De vakantie zit er weer op, het aantal positieve coronatesten neemt toe. Warm weer maakt plaats voor regen en wind, waardoor we met z’n allen opnieuw lang in de file staan. De situatie in de wereld is er de afgelopen maanden niet veiliger op geworden. Het woord ‘crisis’ is ook nog nooit zo vaak gevallen. Dat we allemaal te maken hebben met hogere kosten en de verwarming lager zetten, hoeven we niemand meer uit te leggen. Herkenbaar? Vast wel…

“Wat zou je mij nu adviseren?”

Die vraag kregen we letterlijk van een nieuwe klant waarmee we in gesprek zijn. Ook hier is er sprake van alles in eigen beheer met een groot serverpark op kantoor. We gaven een aantal belangrijke argumenten om juist nu in een moderne cloudomgeving te investeren:

  • Grip op kosten: Je betaalt naar gebruik en hebt geen eigen servers of beheer nodig. Wat je bespaart kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de hogere energierekening.
  • Veiligheid: De belangrijkste vraag hier is of mkb-bedrijven zelf voldoende over actuele kennis en expertise beschikken om de strijd aan te gaan met steeds slimmere cybercriminelen. Bovendien zijn deze security experts schaars en als je ze al vindt kostbaar. (Ze werken wel bij grote partijen zoals Microsoft)
  • Energie en brandstof besparen: In veel gevallen hoeven we toch helemaal niet in de file te staan om te rijden naar een kantoorpand dat bovendien verwarmd moet worden? Toch vielen veel mensen weer terug in dat oude patroon…
  • Gezonde flexibiliteit: Natuurlijk hopen we niet dat corona opnieuw de kop opsteekt. Maar als het wel zo is dan weet je in ieder geval zeker dat elke medewerker, mits gezond, probleemloos op de thuiswerkplek kan doorwerken. Een geruststellende gedachte.
  • Meer moeten doen met minder mensen: Met cloud kan dat sneller, omdat repeterende werkzaamheden door allerlei handige apps geautomatiseerd kunnen worden. Bovendien schept dat mogelijkheden voor werk wat werknemers meer inspireert.

Met alles wat er de afgelopen periode op ons af is gekomen is investeren in een moderne ICT-omgeving in de cloud helemaal zo gek nog niet. We gaan er graag eens vrijblijvend over in gesprek.

Juist nu…

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)