Producten en diensten

Versterk je digitale veerkracht: bereid je voor op het onverwachte

Versterk je digitale veerkracht: bereid je voor op het onverwachte

Versterk je digitale veerkracht: bereid je voor op het onverwachte

Goed voorbereid zijn is essentieel, maar helaas verwaarlozen we dit vaak. Het is begrijpelijk dat we liever niet nadenken over negatieve scenario’s, maar toch is het belangrijk om vooruit te kijken. In dit artikel willen we je inspireren en aanzetten tot nadenken over het belang van back-up en disaster recovery. Hoe groot is jouw digitale veerkracht? Stel jezelf de volgende vragen: 

Wat als jouw bedrijf tijdelijk stil komt te liggen?

Het verlies van productiviteit en reputatieschade kunnen grote gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk om scenario’s klaar te hebben liggen, zodat je zo snel mogelijk kunt herstellen. Hoe ziet jouw recovery plan eruit? 

Wat als er sprake is van gegevensverlies?

Stel je voor dat de harde schijf van een laptop crasht. Als al je belangrijke bestanden lokaal opgeslagen zijn, loop je het risico alles kwijt te raken. Het is een veelvoorkomend probleem dat bedrijfskritische documenten, zoals klantinformatie en financiële gegevens, niet op een veilige centrale plek worden bewaard. Check het nog eens. 

Wat als je niet kunt voldoen aan de eisen van een auditor?

Veel sectoren hebben strikte regelgeving op het gebied van gegevensbescherming. Denk aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en jaarlijkse controles op kwaliteitscertificaten zoals ISO of NEN. Om boetes te voorkomen en aan deze voorschriften te voldoen, is een gedegen back-up- en herstelbeleid essentieel. 

Wat als een cybercrimineel jou als prooi ziet?

Het idee dat jouw bedrijf niet getroffen zal worden door een cyberaanval is een illusie. Volgens een recent artikel van ABN AMRO is het aantal getroffen bedrijven gestegen tot maar liefst 45%. Het is daarom cruciaal om preventieve maatregelen te nemen en je voor te bereiden op dergelijke aanvallen. 

En…ben je digitaal veerkrachtig genoeg? 

De kracht van positieve actie

Gelukkig is er goed nieuws: door je digitale data goed te beschermen, kun je gemoedsrust creëren. Een robuust back-up- en herstelbeleid is hiervoor essentieel. Ons advies is om niet alleen een back-up op locatie te hebben, maar ook op een externe plek. Op die manier voorkom je dat zowel het origineel als de back-up verloren gaan bij bijvoorbeeld een bedrijfsbrand of een hackaanval op jouw bedrijfsnetwerk.  

Bij ons kun je terecht voor Back-up & Recovery diensten. Je hebt volledige controle over alle back-upactiviteiten via je eigen dashboard. Vóór het instellen van de back-up is het echter belangrijk om een oriënterend gesprek te hebben over welke belangrijke gegevens extra bescherming verdienen. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een deskundig advies om jouw digitale veerkracht te versterken.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)