Producten en diensten

Pas op voor hybride werken! 5 actuele aandachtspunten…

Pas op voor hybride werken! 5 actuele aandachtspunten…

Pas op voor hybride werken! 5 actuele aandachtspunten…

Thuiswerken wordt door veel mensen als plezierig ervaren. Bijvoorbeeld omdat ze flexibeler zijn om zowel privé- als zakelijke tijd zelf in te delen. Het geeft bij velen een gevoel van meer vrijheid. Toch levert hybride werken niet alleen maar voordelen op. Zelf denken we dat deze 5 punten op dit moment wel wat extra aandacht kunnen gebruiken:

Versnippering van informatie

Op kantoor weten medewerkers vaak wel waar ze de juiste informatie kunnen vinden. Er zijn onderling goede afspraken over gemaakt of anders lopen ze wel even langs bij een collega.  Maar nu medewerkers vaker thuis werken loop je het risico dat belangrijke of waardevolle klant- of bedrijfsinformatie op de computer thuis wordt opgeslagen. Data loopt daarmee een grotere kans om te versnipperen op decentrale plekken.. Naast veiligheidsrisico’s levert het ook privacy risico’s op.

Onwenselijke processen

Hybride werken kan ook betekenen dat er onwenselijke processen gaan plaatsvinden. De meest bekende? Dat is een teveel aan email. Collega’s zien elkaar immers minder. Daarmee loop je het risico dat er teveel versies in omloop zijn van een document. Onduidelijkheden en miscommunicatie zijn mogelijke gevolgen.

Uitdagingen rondom veilige opslag

We noemden al even het veiligheidsrisico van versnippering. Er zijn situaties bekend waar op thuiswerkplekken slecht beveiligde computers worden gebruikt. Ze hebben namelijk niet de juiste software updates gekregen. En er valt nog een actueel aandachtspunt rondom veiligheid te melden: op hybride werkplekken bestaat er altijd het risico dat er een onbeveiligde internetverbinding gebruikt wordt. Zorg dus in ieder geval altijd voor een veilige VPN verbinding.

Langer zoeken naar informatie

Thuiswerken betekent ook dat een collega over informatie kan beschikken die jij op dat moment nodig hebt. Alleen is hij of zij niet te bereiken. Er wordt verder gezocht. Is er een andere collega die deze informatie heeft? Kortom er zullen situaties zijn dat je het gevoel hebt langer op zoek te zijn in een hybride werkomgeving.

Verlies van teamgevoel

Mensen zijn sociale wezens, die zo af en toe een klop op de schouder nodig hebben en erkend willen worden. Dat is online een stuk uitdagender. Het kan geen kwaad om eens te onderzoeken of collega’s zich nog steeds onderdeel voelen van een team. Wat is jouw ideale mix als het om hybride werken gaat? Een interessante vraag  waar we graag eens over doorpraten.

Wat draagt bij aan veiligheid, efficiency, centralisatie en onnodig zoeken?

Juist nu is het interessant om je te verdiepen in een Virtual Desktop oplossing. Tenzij je dat natuurlijk al gedaan hebt. Het grote voordeel is dat alle data centraal in de cloud wordt opgeslagen en het onmogelijk gemaakt wordt om klant- of bedrijfskritische informatie lokaal op te slaan. Op de thuiswerkplek werk je op exact dezelfde manier as je gewend bent op kantoor. Over en weer emailen is bovendien ook niet meer nodig. Je werkt samen, als één team, in dezelfde online versie.

Meer weten?

Kijk dan eens op deze pagina over Azure Virtual Desktop of neem contact met ons op.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)