Producten en diensten

Op vakantie, heerlijk! Maar dat geldt niet voor je laptop…

Ga goed voorbereid op vakantie. Dat geldt ook voor je laptop

Op vakantie, heerlijk! Maar dat geldt niet voor je laptop…

Die heeft namelijk nooit vakantie; we leggen je uit waarom.

Niets fijner dan lekker op vakantie. Die zomervakantie, de fijnste beloning voor een heel jaar hard werken. En dan komt de vraag: “Ik ga op reis en neem mee….” Bij de meeste mensen staat na zonnebrand, zwemkleding en een boek, ook de mobiel en de laptop op het lijstje. Want er zijn maar weinig mensen die tegenwoordig ‘zonder’ op vakantie gaan. Van een mobiel kijkt niemand meer op. En eigenlijk van een laptop die meegaat ook niet meer. Deze apparaten hebben nooit vakantie…

IT gaat altijd door

IT gaat altijd door… vakantie, als in ‘niets doen’ is een begrip dat daar niet mee samengaat. En dat geldt ook voor onze helpdesk. 24/7, het hele jaar door, zijn wij bereikbaar en beschikbaar voor vragen en ondersteuning. Neem jij je laptop mee naar de camping of naar dat luxe all-inclusiveresort? Zodat je bereikbaar bent en eventueel nog iets voor je werk kunt doen of laat jij hem thuis? Als je je laptop meeneemt, ben jij je bewust van de risico’s? En dan bedoelen we niet dat je teveel tijd op je mobiel doorbrengt. Nee, we bedoelen of jij je realiseert van welk netwerk je gebruik maakt.

Wifi op de camping: handig maar let op

Wifi op de camping. Heel fijn dat dat er is. Niet alleen voor jezelf, maar zeker als je kinderen (nog) meegaan op vakantie. Maar dat open netwerk, waar alle andere campinggasten ook gebruik van maken is een walhalla voor kwaadwillenden. Die kunnen namelijk op een heel eenvoudige manier alle aangesloten apparaten scannen en kijken welke wel en niet beveiligd zijn. Toegang tot apparaten zonder, of niet met voldoende beveiliging, zijn in feite een open deur. Toegang tot jouw data is dan kinderspel. En dat is niet de bedoeling. Hoe voorkom je dit? Zorg ervoor dat jouw apparaat – je mobiel en je laptop – goed beveiligd zijn. Uiteraard is dit geen garantie dat niemand meer toegang kan verkrijgen. Maar ‘inbrekers’ breken liever in waar de deur makkelijk open is te krijgen dan waar ze veel moeite voor moeten doen. Endpoint security software is bijvoorbeeld een simpel maar effectief middel.

Dataverbruik tijdens je vakantie

Maak je gebruik van data via een hotspot in plaats van via wifi? Dat is een stuk veiliger omdat je niet op dat publiekelijk en open netwerk zit. Let er wel op dat je het juiste abonnement hebt. Heb je een bepaalde limiet? Als je hierover heen gaat dan betekent dat hoge kosten. Het ophalen van documenten, als je werkt via de cloud, dan heb je een goede verbinding nodig die dit aankan.

Bewust op reis

Onbezorgd genieten van je vakantie begint bij een goede voorbereiding. Ook wat betreft je mobiel en laptop of tablet. Weet je welke risico’s je loopt en zijn jouw gegevens voldoende beveiligd? Maak gebruik van alle beschikbare mogelijkheden en voldoe op deze manier aan je zorgplicht.

Je apparaten ook beschermen tegen verlies en/of diefstal? Sluit ook hiervoor een dienst af, zodat we je ook in die situaties, van afstand, kunnen ondersteunen zodat jouw gegevens niet in verkeerde handen komen. Wij kunnen vanaf afstand ‘wipen’. Wat doen we dan? We blokkeren alle informatie op het device en zetten het terug naar fabrieksinstellingen. Uiteraard moet je dit vooraf regelen. Ook hier geldt: voorkomen is beter dan… fijne vakantie!

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)