Producten en diensten

Nieuwe medewerkers vinden & binden… ben je aantrekkelijk genoeg?

Nieuwe medewerkers vinden & binden... ben je aantrekkelijk?

Nieuwe medewerkers vinden & binden… ben je aantrekkelijk genoeg?

Op veel plekken is er helaas een structureel tekort aan arbeidskrachten. De stoel blijft leeg. Enerzijds komt dat door de vergrijzing, anderzijds worden er tegenwoordig andere eisen aan werkgevers gesteld. Daarom hebben we eens 5 basisbehoeften opgeschreven die jou als werkgever een stuk aantrekkelijker maken. Wat ze overeenkomstig hebben is dat ‘de factor ICT’ er een grote rol bij speelt…

Basisbehoefte 1: Onderdeel zijn van een team

Mensen zijn sociale wezens: ze willen ergens bij horen. Plezierig en efficiënt kunnen samenwerken met collega’s, managers en klanten is daarom een belangrijke basisvoorwaarde voor het teamgevoel. Twee vragen om eens over na te denken: werk je ook als één team met elkaar samen aan bijvoorbeeld een project of presentatie? Heeft iedereen altijd en overal toegang tot bedrijfs- en klantgegevens? Als de antwoorden ‘ja’ zijn dan is dat alvast een mooi begin voor aantrekkelijk zijn. Het is allebei door cloud technologie mogelijk geworden.

Basisbehoefte 2: Autonoom kunnen zijn

Zelfstandig te werk kunnen gaan, eigen verantwoordelijkheid mogen nemen en keuzes kunnen maken is wat nieuwe medewerkers verwachten. Autonoom zijn is een veel gewenste vorm van onafhankelijkheid. Digitalisering helpt daarbij. Zo is het voor veel medewerkers eenvoudiger geworden om zelf initiatief te nemen: er zijn meerdere communicatiekanalen bijgekomen om ergens op te reageren of een idee aan te reiken. Worden ze allemaal gebruikt om nog autonomer te zijn?

Basisbehoefte 3: Balans tussen werk en privé

Aantrekkelijker wordt je als werkgever ook als je minder kijkt naar kwantiteit maar meer naar kwaliteit. De hoeveelheid bestede uren doet er dan minder toe dan hetgeen kwalitatief is opgeleverd. Bovendien werkt het merendeel van de Nederlanders het liefst een aantal dagen per week thuis. Zijn alle faciliteiten geleverd om ook daar op een gezonde en veilige manier te werken? Vasthouden aan ‘werken doe je op kantoor’ levert waarschijnlijk minder sollicitanten op.

Basisbehoefte 4: Moderne middelen

Jonge moderne medewerkers willen op een manier kunnen werken die ze thuis ook gewend zijn. Het verplicht moeten invullen van veel papieren documenten kan hen al doen besluiten af te haken. WhatsApp wordt bijvoorbeeld gezien als een handig kanaal om te laten weten dat er interesse bestaat. Moderne middelen bestaan ook uit bedrijfsapplicaties die via een smartphone app toegankelijk zijn. Zodat kan worden doorgewerkt zonder perse gebruik te maken van een laptop. Lukt dat?

Basisbehoefte 5: Ontwikkelingsmogelijkheden

Een hoog salaris zonder ontwikkelingsmogelijkheden scoort lager dan een redelijk salaris met de kans om te groeien. In de ICT branche waarin we werkzaam zijn zorgen we ervoor dat medewerkers zich daarom continu kunnen blijven ontwikkelen. Door de digitalisering is er nooit meer een reden om geen toegang tot kennis te hebben. Welke ontwikkelingsmogelijkheden bied je aan jouw medewerkers?

Samengevat

Een werkklimaat voorzien van moderne informatie- en communicatietechnologie maakt je als werkgever een stuk aantrekkelijker. ICT is namelijk de drijvende kracht achter samenwerken. Heeft deze blog je aan het denken gezet? Neem dan contact met ons op.

NB: In onze volgende blog beschrijven we wat je nog meer kunt doen als je de juiste mensen niet kunt vinden…

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)