Producten en diensten

Je medewerkers veilig en efficiënt laten werken op de juiste computers

Veilig en efficiënt werken op de juiste computers

Je medewerkers veilig en efficiënt laten werken op de juiste computers

Hoe ga je binnen je bedrijf om met de veiligheid van je gegevens? Op basis van dit beleid kun je regels opstellen, zodat jouw medewerkers weten op welke manier jullie binnen het bedrijf werken. Je wilt tenslotte dat je medewerkers altijd en overal op een efficiënte manier kunnen werken, maar wel waarbij de veiligheid van je gegevens is gewaarborgd. Hoe regel je dit?

Hardware op tijd vervangen

Op de computers die je koopt zit software. Hier verleent bijvoorbeeld Microsoft service op. Na een x aantal jaar ontstaat er een zogenaamd ‘gat’ in deze service. Als je geen update uitvoert, wordt jouw computer niet meer volledig ondersteund en is de machine niet meer optimaal beveiligd. Je moet hier op tijd op anticiperen. Bedrijven, die zelf de hardware kopen, willen optimaal gebruik maken van hun hardware en willen er zo lang mogelijk mee doen. Zonder ondersteuning kun je dus beter niet pas je laptop vervangen als hij kapot is, maar al eerder. De aanschaf van passende hardware kun je ook uitbesteden.

Hardwareservice ICoTec

Wil je niet zelf hoeven nadenken over de hardware binnen je bedrijf en de beveiliging daarvan? Ook dit kun je uit handen geven via de hardware asset service van ICoTec. Wat biedt deze service jouw bedrijf? Voor een vast bedrag per maand wordt alles geregeld; je hebt geen omkijken meer naar zowel hard- als software en onze diensten. Dat is makkelijk en overzichtelijk. Veilige hardware biedt een veilige manier van werken. Deze service biedt zekerheid: je medewerkers werken altijd met nieuwe apparatuur en op basis van de nieuwste veiligheidsnormen.

Medewerkers zelf hun computer laten kopen

Als je je medewerkers bijvoorbeeld zelf hun computers laat kopen, heeft dat een aantal nadelen. De computer kan bijvoorbeeld volledig naar de wens van je medewerker zijn, maar hij kan niet worden aangesloten op het zakelijke netwerk; de computer kan daar niet mee ‘communiceren’. De gekochte machine is voordeliger dan een versie met de juiste besturingssoftware, maar hij kan zakelijk gezien niet optimaal worden ingezet. Om dit wel te realiseren moet je vervolgens een aparte licentie aanschaffen zodat de juiste technologie wordt opgenomen in de aanwezige software. Onder de streep ben je uiteindelijk duurder uit door de extra software- en installatiekosten. Naast dit nadeel is er een tweede nadeel: niet iedere gebruiker heeft de juiste of specifieke kennis, die nodig is om de meest passende machine te kopen. Er is zo ontzettend veel keuze, dan heb je verstand van zaken nodig om de beste keuze te maken. Een ‘miskoop’ ligt op de loer. Maar ook de hardware zelf speelt een rol bij kosten- en veiligheidsoverwegingen. Op dit punt ondersteunen wij je graag.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)