Producten en diensten

Hybride werken: een nieuwe en zeer efficiënte manier van werken

Hybride werken is efficiënt en veilig

Hybride werken: een nieuwe en zeer efficiënte manier van werken

Hybride werken is het ‘nieuwe’ werken. Als KPN-partner zien we regelmatig de huidige campagne van KPN voorbijkomen in de media, waarin de voordelen van hybride werken worden benoemd. Op welke manier wordt binnen jouw bedrijf of organisatie gewerkt en ken je de voordelen van hybride werken?Wij zien een duidelijke verschuiving van cloud computing, wat niets anders betekent dan dat je vanaf kantoor inlogt op je pc en vanaf daar inlogt op de cloudomgeving om bij de informatie en je gegevens te komen, naar de hybride werkvorm. Als je hybride werkt, maakt het niet uit welk device (telefoon, laptop, tablet of pc op de zaak) ik gebruik of waar ik zit; ik kan altijd en vanaf elk device toegang krijgen tot mijn werkomgeving. Bij hybride werken ‘smelten’ als het ware alle afzonderlijke devices samen, met als voordeel dat je snel kunt werken en toegang hebt tot alle informatie en gegevens vanaf elke locatie. Vanaf elk device heb je directe toegang tot elk afzonderlijk bestand.

Altijd en overal toegang tot centraal hybride punt

KPN is groot geworden door het aanbieden en faciliteren van vaste telefonie, en later mobiele telefonie en internetverbindingen. Deze losse componenten zijn nodig om hybride te kunnen werken. Als je kijkt naar de huidige dienstverlening van KPN, gaan ze steeds meer richting IT; samen met Microsoft bieden ze producten aan, waardoor alle afzonderlijke devices ook naadloos op elkaar aansluiten en werken, zonder dat je extra hoeft in te loggen. Ook zorgen ze er met de hybride vorm voor, dat alles beschikbaar is op ieder device: dat je niet bij bepaalde bestanden kunt omdat dat niet functioneert op een tablet is verleden tijd. Dankzij dit centrale hybride punt wordt voorkomen dat gegevens kwijtraken of dat gegevens niet op elk device verwerkt worden. Op een centraal punt worden alle gegevens beschermd en bewaard. Alle losse devices maken van dit punt, het centrale hybride punt, gebruik.

Thuiswerkplek: hybride werken zorgt voor beveiliging van gegevens

De trend die tijdens de pandemie is ingezet, thuiswerken, heeft een enorme toevlucht genomen en is nog steeds enorm actueel. Het alle-dagen-op-kantoor-werken is veranderd naar soms thuis werken, soms op kantoor en soms op locatie bij de klant. We hebben geen vaste werkplek meer en we willen overal vandaan kunnen werken; ‘we zijn hybride geworden’.Dat betekent ook, dat technische middelen mee moeten groeien om deze flexibiliteit, van overal kunnen werken, te faciliteren. We moeten in de behoeften van werknemers blijven voorzien. Tijdens de lockdowns hebben ICT-bedrijven ervoor gezorgd dat thuiswerken mogelijk werd gemaakt: werknemers kregen ook vanaf huis toegang tot alle gegevens en konden alle applicaties bereiken. Deze werkvorm, hybride werken, met altijd toegang tot alle gegevens, blijft. Zelfs contact houden met collega’s en klanten vond digitaal plaats via bijvoorbeeld Teams. Ook het aanbieden van deze platforms hoorde tot onze dienstverlening tijdens corona en zal een belangrijk onderdeel blijven van ons nieuwe werken.

Inhaalslag voor bedrijven die nog niet hybride werken

Nog niet alle bedrijven werken hybride; hier is nog een inhaalslag te maken. Hoe pakken wij dat aan bij onze klanten? We stellen ze vragen, kritische vragen, waardoor we helder krijgen waar uitdagingen liggen en waar winst behaald kan worden. “Werkt jouw medewerker vanuit huis en geeft dat het gevoel dat dat op een veilige manier gebeurt of maak je je zorgen omdat je team thuis vanaf een privé pc werkt?” Wat vaak gebeurt bij werknemers, die inloggen vanaf een privé computer, is dat er niet voldoende bescherming van gegevens plaatsvindt.

Privé computer voldoende beveiligd?

Is de pc verbonden aan een beschermd netwerk? Gebruiken de kinderen de computer bijvoorbeeld om te gamen? Realiseer je, dat als op dat moment zakelijke applicaties openstaan, er geen beveiliging is omdat alles over één en dezelfde open, niet-beveiligde poort loopt. Het spelen van games door kinderen op je computer lijkt dus heel onschuldig, maar kan voor grote problemen zorgen met nadelige gevolgen voor je bedrijf. Wees je hiervan bewust. We geven je uiteraard graag advies over de hybride werkvorm binnen jouw bedrijf en de voordelen die het je biedt. In onze nieuwsbrieven plaatsen wij geregeld informatie, maar we komen natuurlijk ook graag bij je langs voor een kop koffie met persoonlijke uitleg.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)