Producten en diensten

De toekomst van het netwerk: hybride werken en artificial intelligence

De toekomst van het netwerk: hybride werken

De toekomst van het netwerk: hybride werken en artificial intelligence

Vanuit de traditionele netwerkstucturen zijn we gaan werken in de cloud (dankzij een internetverbinding kunnen werken via een online werkplek). We kunnen ons bijna niet meer voorstellen, dat je alleen vanaf je werkplek op kantoor kunt werken en dat anderen geen toegang hebben tot dezelfde bestanden. Maar het gaat verder. Momenteel zien we een duidelijke verschuiving naar hybride werken. Dat is de toekomst. Wat kunnen we nog meer verwachten?

Hybride werken

Altijd en vanaf elke locatie en vanaf ieder device toegang tot gegevens. Dat is hybride werken; je werkt vanaf kantoor, vanaf huis of zelfs vanaf je vakantieadres. Je hebt overal toegang: via je tablet, pc, laptop of telefoon. Dit heeft als voordeel dat de beveiliging van de gegevens goed is (centraal geregeld voor de virtuele werkplek) en je kunt zonder problemen vanaf verschillende plekken werken. Hoe werkt zo’n virtuele werkplek? Log bijvoorbeeld in via je mobiele telefoon en op dit device zie je het beeldscherm van je desktop. Je kunt dan mailtjes lezen en versturen, je hebt toegang tot het CRM, je kunt bellen maar ook digitaal vergaderen via Teams.

Verwachtingen voor de toekomst

Uit onderzoek is gebleken dat hybride werken meerdere voordelen heeft. Het is niet alleen een efficiënte en veilige manier van werken, het zorgt er ook voor dat medewerkers productiever zijn en beter in hun vel zijn. De balans van werk en privé is beter, waardoor ziekteverzuim, en dus uitval en hoge kosten afnemen. Hybride werken is steeds meer de huidige manier van werken en dit zal in de toekomst ook zo blijven. De verwachting is zelfs dat systemen steeds meer gaan overnemen en als het ware ‘gaan werken voor jou’.

Artificial intelligence

Artificial intelligence, kunstmatige intelligentie, is de toekomst. Microsoft doet jou bijvoorbeeld bepaalde suggesties. ‘Hij’ kijkt waar jij mee bezig bent en leest met je mee (e-mail) en geeft een notificatie voor uit te voeren taken. Hulp nodig bij plannen en het uitvoeren van taken die je moet doen? Of geattendeerd worden op het nemen van pauzes? Deze ondersteuning vanuit Microsoft laat je nog efficiënter werken. Op dit moment wordt Microsoft Viva nog niet veel gebruikt. Deze programma’s kunnen zeker een aanvulling zijn, zelfs als je goed zelf kunt plannen. Dit soort programma’s helpt de gebruiker efficiënter te werken.

Teams

Teams van Microsoft heeft een enorme boost gekregen doordat iedereen moest thuiswerken tijdens de coronalockdowns. Er ontstond een andere behoefte: digitaal werken en vergaderen. Teams maakte dit mogelijk. Wijzigt jouw behoefte binnen het bedrijf of bij de gebruikers? Dan faciliteren we daarin. Het gebruik van Teams zal waarschijnlijk verder afnemen nu fysiek contact weer mogelijk is, maar het blijft een onderdeel van de bedrijfsvoering.

Optimaal hybride werken

Nu we ook weer vaak op kantoor werken en dus weer in de file staan, neemt de vraag om hybride te werken toe. Steeds meer programma’s ondersteunen hierin. Maar heb je ook de beschikking over bijvoorbeeld de juiste speaker en microfoon; denk aan noise cancelling. Ook dit hoort bij thuiswerken en hybride werken. Je hebt meer nodig dan alleen een netwerk en computer. De werkplek thuis moet net zo optimaal zijn als op kantoor.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

    })(jQuery)